A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

За місцем фактичного проживання із 1 вересня отримуватимуть пенсії понад 22 тисячі жителів області

Дата: 27.04.2021 10:52
Кількість переглядів: 434

На Луганщині пенсії отримують 335 780 осіб. Із них 256 254 – через банківські установи, 79 526 – через Луганську дирекцію АТ «Укрпошта».

ПФУ до 1 вересня проведе перший конкурс для відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. До цього виплату і доставку пенсій здійснюватиме «Укрпошта».

Тобто, із вересня лише незначна частина пенсіонерів в області матиме право одержувати виплати за місцем фактичного проживання, а саме 22699 осіб. Це:

- люди з інвалідністю І групи;

- особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

- особи, які досягли 80-річного віку.

Вищезазначені категорії отримуватимуть пенсії за власним вибором: або через організацію, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених, через які здійснюється виплата пенсій.

У Луганській області таких банків станом на квітень десять: АТ «ДЕРЖАВНИЙ ОЩАДНИЙ БАНК УКРАЇНИ», АТ КБ «ПРИВАТБАНК», АТ «РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ», АТ «ДЕРЖАВНИЙ ЕКСПОРТНО-ІМПОРТНИЙ БАНК УКРАЇНИ», АТ АБ «УКРГАЗБАНК», АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК», АТ «АЛЬФА-БАНК», АТ «УКРСИББАНК», АТ «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК», АТ «БАНК «КЛІРИНГОВИЙ ДІМ».

Одержувачі, які ще не обрали собі уповноважений банк, зможуть це зробити до 1 вересня. У разі, якщо до визначеного терміну громадяни не зроблять вибір, то рахунок (крім осіб з окремих категорій, зазначених вище) буде відкрито за зверненням органу Пенсійного фонду України, про що одержувача буде проінформовано. Людина зможе в будь-який момент змінити уповноважений банк за власним бажанням.

Уповноважені банки за бажанням одержувачів надаватимуть послуги з виплати пенсій з доставкою додому відповідно до умов договорів. Доставку пенсій та грошової допомоги додому банки організовуватимуть самостійно або залучати для цього операторів поштового зв’язку на договірних засадах.

Оплата послуг з доставки пенсій за фактичним місцем проживання одержувачам з числа людей з інвалідністю І групи, осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду, осіб, які досягли 80-річного віку, здійснюватиметься за рахунок коштів Пенсійного фонду України.

Для інших одержувачів оплата послуг з доставки пенсій проводиться одержувачами самостійно у розмірі, обумовленому договором між банком та одержувачем.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь