A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

У Гірській громаді відзначили 35-у річницю аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2021 15:22
Кількість переглядів: 446

Сьогодні – 26 квітня – виповнилася 35-а річниця Чорнобильської катастрофи. Однієї з найстрашніших техногенних катастроф ХХ століття.

Цього дня людство побачило справжню силу мирного атому. Здавалося б: було зруйновано всього один реактор, лише 5% радіоактивних речовин потрапило за межі енергоблоку. Та навіть цих 5% вистачило, щоб знищити цілий етнокультурний регіон, зробити малопридатними для життя десятки тисяч квадратних кілометрів територій, вбити тисячі чоловік та зруйнувати життя мільйонів людей.

Задля збереження пам’яті та вшанування тих людей, які ціною власного життя намагалися зменшити руйнівні наслідки страшного техногенного лиха і врятувати майбутнє прийдешніх поколінь, у всіх освітніх та культурних закладах Гірської громади відбулася низка патріотичних заходів. Зокрема, у Нижнєнському навчально-виховному комплексі пройшла зустріч учнівської молоді з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС, уроки мужності для 1 – 8 класів «Чорнобиль…35 років потому», поетична година для старшокласників «Чорнобиль у творчості Ліни Костенко», онлайн-читання віршів «Тридцять п’ята палає весна». У Золотівській і Гірській бібліотеках для учнів середньої ланки провели літературно-музичну композицію «Чорнобиль – біда на багато поколінь» і урок пам`яті «Чорнобиль. Без права не забуття». Крім того, були організовані тематичні книжкові виставки «Чорнобиль не має минулого часу», конкурси малюнків тощо.

Отже, чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. Тож, пам’ятаймо тих, хто загинув у чорнобильському пеклі і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин…

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь